kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Srijeda, 26 Ožujak 2014 09:54

Josip Artuković nastupiti će na FFC 11 u Osjeku

Autor: LJ::portal Autor: LJ::portal

FFC je objavio datum i većinu borbi svog prvog ovogodišnjeg eventa. FFC 11 održati će se 4. travnja u osječkoj dvorani Gradski vrt, a na možda i najuzbudljivijem FFC cardu do sada nastupit će nekoliko vrhunskih imena. Glavne zvijezde bi trebali biti Eddie Sanchez, Jason Wilnis, Stipe Bekavac te osječki borac i teškaški prvak Hrvatske, Saša Milinković.

Jedna novina, u odnosu na prošlogodišnje FFC evente, gdje je program bio kombiniran kickboxing i MMA borbama, od ove sezone svaki će se FFC event sastojati od dva manja eventa, odnosno dva carda od po šest borbi, prvo u kickboxingu, nakon čega slijedi kratka pauza, pa card od šest MMA borbi.

Kickboxing dio će prevoditi Jason Wilnis, nizozemski borac kojeg je hrvatska publika imala priliku vidjeti na zagrebačkom Glory 14 eventu, gdje je nastupio u turniru srednje kategorije, i u jednom izuzetno uzbudljivom meču, podijeljenom odlukom je poražen u polufinalnoj borbi. Budući da su mu tek 22 godine, glasi za jednog od najvećih talenata svjetskog kickboxinga, a i trenutno se nalazi među najboljih pet Gloryevih boraca do 85 kg. Osim Glorya, nastupio je i dva puta na FFC eventima i oba puta slavio nokautom. Njegov protivnik je najbolji slovački borac, Miroslav Cingel.

 

Svakako vrijedi spomenuti i kandidata za borbu večeri, odnosno borbu između Stevana Živkovića i Shkodrana Veselia od koje se puno očekuje. Na kickboxing cardu nastupiti će i dva hrvatska borca. Boje Osijeka će, u prvoj borbi večeri, braniti Ivan Zidar, a svoj nastup je osigurao i Tomislav Čikotić, izuzetno talentirani mladi teškaš iz Dugog Rata, koji je redovno osvajao svjetske medalje na natjecanjima svog uzrasta.

Na programu MMA dijela, glavna borba bit će ona koja se već trebala održati na FFC Futures 1 eventu. To je borba između bivšeg UFC borca Eddie Sancheza te Stipe Bekavca, jednog od najboljih poluteškaša u Europi, koji je oživio svoju karijeru te se nada vratiti ugled kakav je imao 2010. godine.

Borba koja će zapaliti dvoranu sigurno je ona u kojoj nastupa prvak Hrvatska i najpoznatiji borac u Osijeku, Saša Milinković. On će nastupiti u sunaslovnoj borbi u teškoj kategoriji, a imat će ispred sebe najteži ispit u dosadašnjoj karijeri. Stefan Traunmuller je pravi "gatekeeper" europskog MMA-a, a u 12 borbi je poražen samo tri puta i to od bivših ili sadašnjih UFC boraca.

U Osijek je ponovno vraća i Laszlo Senyei koji je oduševio osječku publiku prošle godine sjajnom polugom kojom je savladao Ivana Gluhaka. Senyei je u međuvremenu ostvario još dvije FFC pobjede i postao lokalna zvijezda te sigurno najbolji velteraš na FFC rosteru u ovom trenutku. On se trebao boriti protiv Dušana Džakića u meču koji je trebao biti prava "bomba", no Džakić nije u mogućnosti nastupiti te se čeka novi protivnik za ovog mađarskog borca.

Ivan Gluhak će također ponovno nastupiti u svom rodnom gradu Osijeku, a veliku priliku će dobiti i Milinkovićev timski kolega Ivica Tadijanov. Njegov je protivnik Marcin Prachino, engleski borac kojem će ovo biti debi nastup u organizaciji. Još jedan hrvatski borac koji će nastupiti u MMA dijelu je Josip Artuković.

Ulaznice za osječki FFC uskoro kreću u prodaju, a cijena će im biti između 60 i 100 kn, što uistinu nije puno za minimalno četiri sata vrhunskih borbi.

 

Trenutni fight card FFC 11 OSIJEK

 

Kickboxing:
Samuel Hadzima – Ivan Zidar (-66kg)
Stefan Anđelković – Tomislav Čikotić (teška)
Dženan Poturak - *** (-95kg)
Shkodran Veseli – Stevan Živković (-77kg)
Jovan Kaluđerović - ***
Miroslav Cingel – Jason Wilnis (-85kg)

 

MMA:
Luca Vitali – Ivan Gluhak (-77kg)
Marko Drmonjič – Josip Artuković (-84kg)
Marcin Prachino – Ivica Tadijanov (-93kg)
Laszlo Senyei - *** (-77kg)
Stefan Traunmuller – Saša Milinković (teška)
Eddie Sanchez – Stipe Bekavac (-93kg)

Pročitano 1624 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering