arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Monday, 23 May 2016 11:38

Mateo Čolak za hrvatsku košarkašku reprezentaciju uspješno nastupa u Kini

Piše: Miro Bošnjak | vecernji.ba Piše: Miro Bošnjak | vecernji.ba

U košarkaškom klubu Široki vlada uobičajeni mir u ovom dijelu godine. Mlade snage još uvijek su u trenažnom ciklusu i svakodnevno vježbaju pod vodstvom trenera Damira Vujanovića i Mirka Lugonje. Za mjesec i nešto više dana počinju i reprezentativni nastupi u gotovo svim dobima.

Dosta će igrača s Pecare biti angažirano u hrvatskim vrstama, a vrlo malo ili nikako u bosanskohercegovačkim. Pojedini igrači već su na reprezentativnim pripremama. Osamnaestogodišnji Ljubušak Mateo Čolak uspješno nastupa za reprezentaciju Hrvatske na turnirima u Kini. Odigrao je nekoliko vrlo dobrih utakmica.

 

Hrvatska danas (ponedjeljak) završava svoj desetodnevni nastup u Kini na Atlas turniru nastupom u tri kineska grada. U prvom susretu posljednjeg turnira Hrvatska je pobijedila 72:62 Australiju, a Čolak je upisao devet poena. Još nekoliko mladih igrača s Pecare priprema se za nastup u hrvatskim vrstama, a među njima je i mladi Ivan Karačić na koga je Cedevita bacila oko. May Kovačević je još na odmoru, a Josip Mikulić, koji je uspješno odradio sezonu u Sloveniji igrajući za Polzelu, još je jednu godinu ugovorom vezan za Široki.

 

Bit će vrlo zanimljivo u cijeloj košarkaškoj priči i zbrci koja vlada u klupskoj košarci u regiji, a koju su prouzročile FIBA i Euroliga, kako će Široki formirati sastav za sljedeću sezonu. U Širokom Brijegu trenutačno su na odmoru dvojica bivših kapetana Josip Bilinovac i Josip Naletilić. Bilinovac je imao uspješnu sezonu u Poljskoj, a Naletilić u Njemačkoj, pa potom i u Hrvatskoj.

 

Read 868 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering