arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Friday, 20 May 2016 19:25

VIDEO: Ovako je Ljubuški dočekao titulu

Autor: izvidjac.com Autor: izvidjac.com Video: R media

San koji se je sanjao posljednju godinu dana, sinoć oko 22 sata, postao je java. Jedna lijepa priča je ispričana s hepiendom. Ljubuški je ponovno dobio svoje heroje, dobio je svoje prvake,

koji su nakon jedanaest godina titulu prvaka BiH vratili u svoj grad. Nismo ni svjesni koji je to uspjeh, s tako mladom ekipom, a sve „domaći dečki“, jedinstven primjer na ovim prostorima, a i šire. Ovih dana Ljubuški je to osjetio i posebice sinoć iskazao je svoju ljubav i odanost prema svojim „Skautima“. Bila je to rapsodija, kako na terenu, tako i u gledalištu. Svi su 60 minuta disali kao jedan, i zato Vogošća, ali bilo tko drugi da je bio na suprotnoj strani, nije imala šanse. Vogošći treba odati priznaje za sportsku igru i ponašanje, bila je dostojan sudionik sinoćnje predstave.


Domaći igrači, nošeni publikom, krenuli su silovito i u 12. minuti stekli prednost od tri pogotka (5:2). Vogošća se nije predavala, uzvratila je i 20. minuti stigla na samo gol zaostatka (8:7), ponajviše zahvaljujući obranama vratara Adnan Šabanovića. Od 20. do 25. minute domaći su zaigrali kao u transu, po dva puta pogađaju Mandić i Ereš i jednom Ante Grbavac. „Skauti“ stižu do šest golova prednosti (13:7). Dvorana je na nogama, sve je u transu, sve „gori“. Međutim, Vogošća se ne predaje i u posljednjih pet minuta uspijeva smanjiti zaostatak na pet pogodaka.


Drugi dio Vogošća otvara uspješnije i u 39. minuti stiže na gol zaostatka. U tom periodu „Skauti“ nisu imali rješenja u napadu i Vogošća je ozbiljno zaprijetila, čak, imala priliku, u dva navrata, za poravnanje. Na scenu stupa mladi 17-godišnji Ivan Ereš, koji s dvije bravurozne obrane, baca u očaj Alena Geku i spašava svoja vrata. Ove obrane dale su novu snagu domaćim rukometašima, koji serijom 5:0 (Mandić, Čutura, Mandić, Hrstić i Ereš) stižu do šest golova prednosti i činilo se da je pitanje pobjednika time bilo riješeno. Vogošća ponovno uzvraća i 57. minuti stiže na 3 gola zaostatka (26:23), ali više od toga ne uspijeva. Ponovno je uslijedila serija Izviđača (Hrstić, Hrstić, Mandić) i priči je kraj. Zadnji zvuk sirene i započelo je veliko slavlje koje je trajalo dugo u noć. Ljubuški je slavio svoje junake: Milana Tolića, Marka Ivankovića, Ivana Ereša, Ivana Miličevića, Josipa Ereša, Mateja Hrstića, Mislava Grgića, Davida Mandića, Josipa Čuturu, Kristijana Jarka, Josipa Šarca, Antu Grbavca, Davida Primorca, Josipa Grbavca, Marija Pavlaka, Matea Rodina, Mateja Markovića, Antu Pavlaka, … i njihovog trenera Zdenka Grbavca.

 

Svaka čast dečki, kapa do poda!

 

 

 


Liga za prvaka - 5. kolo.
Ljubuški, 18.05.2016. u 20,00 sati.

HRK Izviđač - RK Vogošća 29:23 (15:10)

Ljubuški, Gradska športska dvorana, gledatelja 4000.
Suci: Boris Šatordžija i Saša Pandžić (Banja Luka).
Nadzornik: Samir Suljević (Sarajevo).

HRK Izviđač: Ivanković (2 obrane), Tolić (4 obrane), I. Ereš (7 obrana), Miličević, J. Ereš 6/1, Hrstić 5, Grgić, Mandić 7, Čutura 2, Jarak, Šarac 3, A. Grbavac 1, Primorac, J. Grbavac, M. Pavlak 5, Rodin.
Trener: Zdenko Grbavac.

RK Vogošća: Šabanović (15 obrana), Huseljić (3 obrane), Geko 3, Đinović, Smajilbegović, Bečić 1, Korjenić, A. Kadrić, Međić 6, Ovčina 3, Tufekčić 4, Jelačić, Divković 5, Pandžić, N. Kadrić, Dedajić 1.
Trener: Daniel Riđić.

Isključenja: Izviđač 12 minuta, Vogošća 14 minuta.
Sedmerci: Izviđač 3/1, Vogošća 4/4.

Read 1598 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering