arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Wednesday, 18 May 2016 21:58

Katarina Vištica za Jabuka.tv uoči najvažnijeg nastupa u životu

Autor: jabuka.tv | Lara Medić Autor: jabuka.tv | Lara Medić

Katarina Vištica (23) iz Ljubuškog prvakinja je Bosne i Hercegovine u boksu u kategoriji do 64 kilograma. Za portal Jabuka.tv Vištica govorio o svojoj ljubavi naspram ovog plemenitog sporta,

ali i o očekivanjima pred do sada najvažniji nastup u životu.

”Borilačkim­ vještinama počela sam se baviti prije pet godina. Članica sam Boksačkog kluba Ljubuški, a ujedno i jedina ženska osoba u klubu”, priča 23-godišnja Vištica.

 

S obzirom da dolazi iz sportske obitelji, a ponajviše zbog oca, Vištica kaže da nije bilo dvojbe kojim će se sportom ona baviti.


ljportal.com - Ljubuški Portal

Trener Miro Jerković i Katarina Vištica

 

”U mojoj obitelji to je sasvim normalno, tata je trenirao dok je bio u vojsci, dok su ostali članovi obitelji bili u drugim sportovima, može se reći kako nam je sport u krvi. Boks je plemeniti sport, zato što od čovjeka iziskuje ono što čovjek misli da ne može! Ne samo kroz sport već i kroz stvarni život tjera te da ideš dalje, teži napretku. Koliko god težak udarac bio, ustani se i kreni dalje”, poručila je u razgovoru za portal Jabuka.tv Katarina Vištica.

Dok je u drugim državama situacija puno pozitivnija po pitanju žena u boksu, Vištica ističe da je kod naših ljudi mentalitet takav da već u početku dobiješ etiketu sporta koji nije za žene.

Kada govori o uzorima, ona ističe: “Moj uzor je, na prvom mjestu moja mama, najjača žena. Ona je sama po sebi borac, a što se tiče boksačica to su hrvatska boksačica Ivana Habazin i Holly Holm koja je iz boksa prešla u MMA”.

”Što se tiče nastupa imam ih puno, u ožujku ove godine u Brčkom na državnom prvenstvu BiH postala sam državna prvakinja u kategoriji do 64 kilograma. Od nastupa na međunarodnoj sceni, izdvojila bih borbu sa Švicarkom Vivian Fontanom, vlasnicom pojasa WBF (World Boxing Federation), te u Švedskoj borbu protiv Patricije Berghult na priredbi gdje je Ivana Habazin imala borbu za pojas prvakinje svijeta WBC (World Boxing Concil) do 64 kilograma”, kazala je 23-godišnja boksačica iz Ljubuškog za portal Jabuka.tv.


ljportal.com - Ljubuški Portal

Vivian Fontana i Katarina Vištica

 

Sljedeća borba mlade prvakinje iz Ljubuškog bit će upravo u njenom rodnom gradu 3. lipnja 2016. godine u spektaklu ”Noć profi boksa” gdje će se boriti s jakom protivnicom Anicom Tomac iz BK ”Kralj Tomislav” iz Tomislavgrada.

”Na ovom nastupu dat ću sve od sebe kako bih pobijedila jer imam do sad najveću motivaciju – prvi put nakon pet godina borbi, bodrit će me moji roditelji i moja trogodišnja kći Ema, koja mi je sve u životu. Bit će mi to dodatni motiv”, priča Vištica.

Kada su u pitanju planovi za budućnost, 23-godišnja boksačica planira završiti fakultet, a zatim odraditi borbe za pojas internacionalne prvakinje u kategoriji do 64 kilograma.

Katarina Vištica na kraju razgovora za portal Jabuka.tv zahvalila se svojim sponzorima, svom klubu koji je na Državnom prvenstvu BiH osvojio tri zlatne i četiri srebrne medalje, te cijelom svom timu na čelu s trenerom Mirom Jerkovićem za kojega 23-godišnja boksačica ima samo riječi hvale.

Na koncu je istaknula da joj najveća podrška dolazi od roditelja, a ukoliko ostvari pobjedu pred domaćom publikom, posvetit će ju svojoj kćeri Emi.

 

Read 1597 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering