kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Srijeda, 04 Svibanj 2016 09:56

Milan Tolić i Josip Šarac najstariji i najmlađi „Skauti“ uoči susreta u Banja Luci

Autor: izvidjac.com Autor: izvidjac.com

U idućih petnaestak dana odlučit će se o novom prvaku BiH u rukometu. Tko će to biti znat će se u subotu 21.05.2016. godine nakon odigranog 6. kola Lige za Prvaka, lige u kojoj su svoje mjesto izborili Borac, Vogošća, Maglaj i Izviđač.

„Skauti“ su svoju poziciju superiorno izborili osvojivši prvo mjesto sa 27 pobjeda i samo tri poraza, ostavivši iza sebe Vogošću za osam i Maglaj za 19 bodova.

 


Kreće Liga za Prvaka. Kako se osjećaju i kakva su im očekivanja, upitali smo Milana Tolića, najiskusnijeg i najstarijeg igrača Izviđača te najmlađeg, veliku nadu „Skauta“, Josipa Šarca.

 

 

Milane, sjećaš li se svibnja 2005. godine? Jesu li izblijedjela sjećanja na taj period? Tada si bio jedanaest godina mlađi i bio si član šampionske momčadi Izviđača, koja je harala BH rukometom i donijela titulu prvaka u Ljubuški.
Sigurno takve uspomene nikad neće izblijedjeti, to se pamti i nosi cijeli život. Kako zaboraviti te trenutke, kako zaboraviti titulu, kako zaboraviti utakmice Lige prvaka, to su bili neopisivi trenuci radosti i ponosa. Biti prvak i igrati Ligu prvaka nije mala stvar, evocirao je uspomene Milan Tolić.

ljportal.com - Ljubuški Portal

Josipe, ti si tada imao samo 7 godina, sjećaš li se ti tih dana? Jesi li gledao tada Denisa Buntića, Mirka Alilovića, Mirsada Terzića, koji će ove godine igrati „final four“, završnicu najvećeg svjetskog klupskog natjecanja u rukometu?
Sjećam se nekih momenata kroz maglu, tada sam započimao trenirati rukomet, pošao sam  u prvi razred osnovne škole, teško je da se mogu sjetiti svega, ali nekih momenata se sjećam. Uglavnom, kao dječak išao sam i pratio utakmice Izviđača i radovao sam se i veselio njihovim uspjesima i pobjedama, pokušao se sjetiti Josip.

 

 

Milane, možeš li povući paralelu između one šampionske generacije i ove sad koja ima priliku ponoviti njihov uspjeh.
Ekipa iz 2005. je imala veći broj starijih i iskusnijih igrača, krasilo ju je zajedništvo i želja za uspjehom. Ova ekipa je mlađa, ali svi smo kao jedna obitelj. Također nas krasi zajedništvo, velika želja za pobjedom, igramo „svi za jednog, jedan za sve“. Između nas nema ljubomore ni zavisti, međusobno se bodrimo i podupiremo. Svi smo domaći dečki i srcem igramo za Izviđač i za svoj grad. To je još jedan od naših aduta i prednosti, kazao je Milan

 

 

Josipe, ti ne možeš usporediti te dvije generacije, ali možeš ocijeniti sadašnju ekipu s kojom igraš.
Stvarno smo jedna velika klapa, podržavamo jedan drugoga, kako na terenu tako i izvan njega. I kad je netko u lošoj situaciji, svi smo spremni da mu pomognemo. Ja, kao najmlađi, osjećam se ravnopravnim člaomn ekipe i vjerujem da u ovim godinama nigdje ne bih imao takvu podršku. Svi me podržavaju, i ja njih. Svaki pogodak, dobru akciju, kako oni moju tako i ja njihovu s radošću i oduševljenjem pozdravim, rekao nam je Josip.

 

ljportal.com - Ljubuški Portal

U prvoj utakmici idete u goste najtežem protivniku i prema svim prognozama najvećem favoritu za prvaka, banjalučkom Borcu, sudioniku SEHA lige i zvaničnom prvaku BiH.
Što očekujete u toj utakmici? Ima li Izviđač svoje šanse u susretu s Borcem? Što poručiti ljubiteljima rukometa u Ljubuškom, kakve vijesti mogu očekivati iz Banja Luke?
Ja samo mogu reći da će to biti prava utakmica u kojoj će nijanse odlučivati o pobjedniku. Odlučivat će golmanske intervencije, obrana i raspoloženi pojedinci. Mislim da je Borac za nijansu lošiji nego prošle godine, a mi smo u odnosu na prošlu sezonu zreliji i iskusniji za godinu dana i imajući to u vidu, naše šanse su puno veće nego što su bile prošle godine, poručio je Milan

 

 

Mi ćemo pokazati, sigurno je, veliku želju i volju, igrat ćemo srcem, borit ćemo se za svaku loptu do zadnje sekunde, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo u Banja Luci, poručio je Josip Šarac.

 

 

Kakav rasplet možemo očekivati 21.05.2016., može li Izviđač na vrh?
Mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo naš san, a to je titula prvaka BiH u rukometu. Jedino još mogu pozvati ljubitelje rukometa, naše navijače, da nas podrže i da budu naš osmi igrač, da nam daju dodatnu snagu i motiv da uspijemo, poručio je Milan Tolić.

 

 

Kao što reče moj stariji kolega, sve ćemo dati od sebe da nakon 11 godina donesemo titulu u Ljubuški. Da ne pričamo praznu priču pokazat ćemo svojim igrama na parketu, svojom borbenošću, željom i zajedništvom, konstatirao je mladi Josip Šarac.

 

ljportal.com - Ljubuški Portal

 

Raspored svih utakmica Lige za prvaka je sljedeći:

1. kolo - srijeda, 04.05.2016 u 20:00 sati

RK Borac – HRK Izviđač
RK Maglaj – RK Vogošća

 

2. kolo - subota, 07.05.2016 u 20:00 sati
RK Vogošća – HRK Izviđač
RK Maglaj – RK Borac

 

3. kolo - srijeda, 11.05.2016 u 20:00 sati
HRK Izviđač - RK Maglaj
RK Borac – RK Vogošća

 

4. kolo - subota, 14.05.2016 u 20:00 sati
HRK Izviđač – RK Borac
RK Vogošća – RK Maglaj

 

5. kolo - srijeda, 18.05.2016 u 20:00 sati
HRK Izviđač – RK Vogošća
RK Borac – RK Maglaj

 

6. kolo - subota, 21.05.2016 u 20:00 sati
RK Maglaj – HRK Izviđač
RK Vogošća – RK Borac

 

 

Pročitano 1664 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

dos locos 2

ding inzenjering