arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Friday, 01 April 2016 16:39

Intervju: Mario Pavlak organizator igre "Skauta"

Autor: izvidjac.com Autor: izvidjac.com

U srijedu, 30.03.2016. na dan uzvratne četvrtfinalne utakmice protiv Goražda Mario Pavlak je, pobjedom, proslavio dvadeseti rođendan. Prilika je to da s ovim nadarenim rukometašem Izviđača porazgovaramo uoči subotnje derbi utakmice protiv Maglaja.

 

-Mario, iako si tako mlad, postao si glavni organizator igre „Skauta“, mada je to važna i odgovorna uloga, uglavnom na poziciji srednjeg vanjskog napadača igraju stariji i iskusniji rukometaši, uspješno se nosiš s njom.
Normalno, drago mi je i godi mi je što je trener u meni prepoznao potencijal i uvidio mogućnosti da mogu biti taj, koji će igrati tu važu poziciju u ekipi. Trudim se da opravdam povjerenje i očekivanja, kako trenera, tako i uprave kluba, s još većim radom i iskustvom nadam se da će rezultati biti još bolji. Uloga koju igram, podrazumijeva odgovornost, tako da je ona doprinijela da se ozbiljnije odnosim prema rukometu, a svakako i životnim obvezama.

 

 

-Treniraš rukomet od rane mladosti, sjećaš li se svojih prvih početaka.
Rukomet sam počeo trenirati sa sedam godina u osnovnoj školi u Vitini. Prvi trener bio mi je Zdravko Petković. Trenirao sam skupa s starijim bratom Antom, koji mi je povukao sa sobom, koji je trenutno na posudbi u Zrinjskom. Trenirajući sam napredovao, s vremenom sam prošao sve kategorije Rukometne akademije Izviđač i prije tri sezone, sa šesnaest godina, priključio sam se prvoj ekipi.

 

 

-Iako si se uozbiljio, od nestašnog Marija od prije nekoliko godina, postao si odgovoran u igri, ipak, i sad te ponese igra i „sijevne“ koji atraktivni potez, kad to dozvoli rezultat. Kako treneri gledaju na takve poteze? Publika, naravno, to odobrava i voli „vic majstore“, kakvi si ti!
Nemam problema s trenerom zbog takvih poteza. Ponese me nekad igra, ali pazim da takvi potezi ne bi bili na štetu rezultata ekipe. Naravno, to radim iz zadovoljstva, a i publike, koja voli takve poteze. Pa svakome „srednjaku“ pa tako i meni je uzor Ivano Balić i njegova igra i potezi, a svi znamo kakve nepredvidive poteze on izvodi.

 

 

-Dogurao si, svojim talentom i dobrim igrama, do, najprije, Kadetske, a sad Juniorske reprezentacije BiH. Jesi li zadovoljan svojim igrama i statusom?
Jesam, zadovoljan sam, mogu reći da sam u reprezentaciji, također, glavni organizator igre i kapetan sam ekipe, što je bila odluka mojih suigrača iz reprezentacije. Drago mi je da sam postao član reprezentacije, to je velika odgovornost i čast i trudit ću se da igram što bolje. Sad sam član Juniorske reprezentacije, koju očekuju kvalifikacije za europsko prvenstvo, koje se igraju u Brčkom. S nama u skupini su Švedska, Norveška i Bjelorusija i dvije reprezentacije će se plasirati dalje.

 

 

-Uglavnom u Izviđaču ste prava klapa, generacijski ste blizu, ove godine igrate maestralno i rezultati vas prate. Je li snaga i kvaliteta Izviđača ta koja je vas izbacila u vrh ili je vaša dominacija plod slabe konkurencije.
Ja mislim da smo mi kvalitetni, dugo smo skupa, dobro se poznajemo, nemamo kompleks gostujućeg terena. Imamo širinu, igramo brz rukomet, pun tempa, koji mnoge ekipe ne mogu pratiti 60 minuta. Klapa smo, stalno smo skupa, na i izvan terena i to je naša snaga.

 

 

-Nakon završetka ovog dijela natjecanja, slijedi odlučujući period, početkom svibnja, kada starta Liga za prvaka. Sudionici lige, kako stvari stoje, bit će Borac, Izviđač, Vogošća i Maglaj. Nekako glavni kandidati za prvaka su Borac, Izviđač i Vogošća. Kakva su tvoja očekivanja, a tu je i završnica KUP-a?
Mi želimo duplu krunu, to je naša ambicija i san. Dat ćemo sve od sebe da tako i bude. Borac nam je glavni konkurent, mada ne treba otpisati ni Vogošću, koja ima iskusnu ekipu. Mislim da će biti zanimljiva završnica, ako Bog da, na kraju ćemo mi slaviti i vratiti titulu u Ljubuški nakon 11 godina.

 

 

-Za vikend u goste vam dolazi Maglaj, sudionika Lige za prvaka, momčad koja je jedina, u jesenjem dijelu, nanijela vam poraz. Kakva su očekivanja, hoće te li se uspjeti revanširati gostima za jesenji poraz?
U Maglaju smo doživjeli jako bolan poraz. Dobro smo igrali u Maglaju, ali splet okolnosti je rezultirao našim porazom. Imamo motiv više da im se revanširamo za poraz, mada cijenim i poštujem ekipu Mgalaja, ali oni, u našoj dvorani, ne mogu ništa drugo očekivati osim poraza. Mislim da će to biti odlična utakmica jer je Maglaj dobra i kvalitetna ekipa, s kvalitetnim trenerom i pojedincima. Zato pozivam našu publiku da nam pomogne, da ostvarimo naše ciljeve, a naročito u sljedećim susretima, a posebno u utakmicama Lige za prvaka, mi ćemo im se odužiti dobrom i atraktivnom igrom.

 

 

-Dvadeset godina života je iza tebe, što planiraš u narednom desetljeću, rukomet, škola, kakvi su planovi?
Rukomet je na prvom mjestu. Želja mi je da nakon Izviđača nastavim svoju rukometnu karijeru u nekoj europskoj ekipi. Želja mi je da to u početku bude neka slovenska momčad. Neću zanemariti ni druge životne obveze. Na meni je da se trudim i radim, a to se na koncu mora isplatiti.

 

 

-Hvala Mario i nadajmo se da ćemo nastaviti naš razgovor nakon osvojene titule prvaka BiH.
Hvala i vama, ja sam uvjeren da će tako i biti.

 

Read 1611 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering