arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Thursday, 29 December 2016 17:27

FOTO: Božićni koncert u Studencima

Na blagdan Nevine dječice u župi Presvetog srca Isusova u Studencima održao se tradicionalni božićni koncert „Svim na zemlji“ koji je ove godine bio dobro „uklopljen“ s uprizorenjem živih jaslica. Nakon svete Mise i blagoslova djece vjernici su izišli ispred crkve gdje su mladi iz Župe priredili Žive jaslice,

a župni zborovi su pjevali svima poznate božićne pjesme. Koreografiju živih jaslica osmislili su i vrlo lijepo izveli mladi iz Stubice na čelu s Mateom Pehar, a pripomogli su i ostali župljani.


Poslije živih jaslica vjernički puk se preselio u veliku dvoranu Pastoralnog centra gdje je uslijedio nastavak božićnog koncerta. Božićni zbor (svi sudionici koncerta) otpjevao je pjesmu, moto koncerta „Svim na zemlji“, a potom je predstavljen župni list Povezanost.

 


Najmlađi uzrast folkloraša odigrao je i otpjevao splet pjesama i plesova iz Hercegovine, a iza njih su nastupili nešto stariji folkloraši, napredna skupina.
Nakon što je ženska pjevačka skupina „Izvor“ otpjevala jednu božićnu pjesmu na pozornicu su izišli Bećari koji su uz nekoliko bećaraca i zagangali.


Koncert je završio pjesmom „Radujte se narodi“, a nakon pozdrava kojeg je uputio župnik don Ivan Štironja  „na svoje“ su došli najmlađi kojima su podijeljeni prigodni darovi.


Druženje uz pjesmu nastavilo se na „domjenku“, župljani su ove godine donijeli veliki broj, kako ih prozvaše, „božićnih ovala“, a ni vina i sokova nije falilo.

 

Read 1600 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering