arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Tuesday, 20 December 2016 21:39

U trećare primljena 24 kandidata iz župe Veljaci

Autor: svjetovni-franjevci.info Autor: svjetovni-franjevci.info

Na poticaj tadašnjeg župnika fra Ljube Kurtovića, u župi Veljaci su prije godinu dana otpočeli susreti simpatizera Franjevačkog svjetovnog reda(OFS-a)¸ te se tako započelo s obnovom bratstva u toj župi.

Kroz proteklih godinu dana simpatizeri su se na susretima izbliže upoznavali sa svetim Franjom i Franjevačkim svjetovnim redom.


U četvrtak 15. prosinca 2016. u Veljacima je održan obred primanja u Franjevački svjetovni red. U Red su primljena 24 kandidata. Kandidate je u Red primila područna ministra Ankica Zelenika a u ime Crkve i Reda primanje potvrdio područni duhovni asistent fra Antonio Šakota.


Prije obreda primanja služena je sveta misa koju je predslavio fra Antonio Šakota uz koncelebraciju fra Ljube Kurtovića i fra Valentina Vukoje koji je novi župnik u Veljacima i koji će nastaviti duhovnu brigu o bratstvu OFS-a Veljaci.


Radosni zbog ovog događaja u ime cijelog područnog bratstva OFS-a u Hercegovini čestitamo našoj braći i sestrama iz Veljaka i želimo da im Gospodin udijeli ustrajnost da bi usred svijeta bili kvasac evanđeoskoga života.

Read 813 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering