arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Monday, 31 March 2014 17:25

Četiri nagrade dolaze u Ljubuški

Autor: Lubussa Autor: Lubussa

Danas, 31.3. 2014. godine, održana je u Posušju manifestacija Dani hrvatskog jezika. Riječ je o događanju koje već tradicionalno u našoj Županiji organizira Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH, a čiji je cilj očuvanje, njegovanje i promicanje hrvatskog jezika i lijepe riječi.


 Na manifestaciji sudjeluju sve srednje i osnovne škole ŽZH i svake godine se održava u drugoj školi. Natjecanje se sastoji od dva dijela: usmene izvedbe odabrana književnog teksta i pisanih učeničkih radova na zadanu temu.
Doznajemo da su boje naše općine uspješno predstavile učenice Gimnazije Ljubuški:  Klara Vukojević, koja je osvojila je 1.mjesto pjesmom Canticum canticorum  Antuna Gustava Matoša, a 2. mjesto svojim pisanim radom na temu „Ili su lažni ideali ili laže ovo doba“ osvojila je učenica 1. razreda Gimnazije Ljubuški  Kata Alilović. Saznajemo da je i 3. mjesto za pisani rad također pripalo Ljubuškom i to učenici Srednje strukovne škole  Ruđera Boškovića Viktoriji Petrušić, dok je 3. mjesto u  konkurenciji osnovnih škola pripalo Pavlu Pavićeviću, učeniku vitinske osnovne škole Tin Ujević, koji je izveo pjesmu Tomislav Vladimira Nazora.


Domaćin Dana hrvatskog jezika dogodine je  Gimnazija Ljubuški zahvaljujući prvoplasiranoj Klari Vukojević, čestitamo njoj i svim ljubuškim talentiranim mladim nadama, kao i njihovim profesorima!

Read 1658 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering