arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Saturday, 01 March 2014 00:22

FOTO: U Dječjem vrtiću predstavljena slikovnica Simone Barišić

Autor: LJ::portal Autor: LJ::portal

Danas je u organizaciji HKD Napredak Ljubuški i Dječjeg vrtića predstavljena slikovnica "Proljeće" učenice VI. razreda Simone Barišić. Djeca iz vrtića uz pomoć svojih odgojiteljica su pjesmom svima zaželjela dobrodošlicu.


U glazbenom djelu nastupili su učenici OGŠ Ljubuški, violinistice Laura Zagić i Lucija Markić te Mateo Čuvalo na gitari. Slikovnicu su prigodnim čitanjem  predstavile Leonarda Bojka i Merjema Germić, učenice OŠ Marka Marulića. Program je vodila Katarina Marinović.

 

Simona kroči naprijed u lijepom doživljaju svega što te okružuje s tim ne samo da se proslaviš nego da uljepšaš svijet i promijeniš ga nabolje. - u svom obraćanju rekla je Simoni njena nastavnica Marina Ševo te poručila i ostalim učenicima:
Sretna sam što mogu reći da ovdje ima djece koja svojim riječima i rečenicama mogu tvoriti jednu lijepu priču. Svoje misli i osjećaje, nemojte kriti i tajiti nego  ih stavite na papir da ih čitamo i uživamo u njima. Riječi i djela se pamte, žive, one ne umiru. Zato djeco, danas predstavljamo Simonino djelo a budućih godina čekamo još jednog pisca našega grada.

 

Simona je još od ranog djetinjstva pokazivala je neobičnu kreativnost te sklonost prema umjetničkom stvaralaštvu, kako kroz crtanje tako i kroz pisanje. U slikovnici se vidi njezina sposobnost da ilustracije i tekst prikaže jednostavnim i djetetu razumljivim jezikom, crteži su estetski vrijedni, skladnih boja, a poruka je da dijete razvije smisao za lijepo, da uđe u svijet mašte i stvaralaštva. Simona je osmislila naslovne stranice, unutrašnjost slikovnice, kao i tekst, a njena dječja razigranost i spontanost daje ovom uratku posebnu čar. Simona je željela slikom i riječju prenijeti poruku odrastanja, a listajući slikovnicu uživat će i djeca i odrasli.

 

Na samom kraju programa nakon simpatičnog nastupa polaznika vrtića, ravnatelj Viktor Grbavac zahvalio se svima na dolasku i pozvao ih na mali prigodni domjenak.

Zahvaljujući JP Elektroprivredi HZ HB d.d. Mostar i Općini Ljubuški koje su potpomogle tiskanje slikovnice, sav prihod od prodaje namijenjen  je za potrebe Dječjeg  vrtića Ljubuški.

 

 

 

Read 3913 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering