arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Wednesday, 26 February 2014 18:12

HKUD Herceg Stjepan Ljubuški i ove godine na Šokačkom sijelu u Županji

Piše: Bjanka Medić | Radio Ljubuški Piše: Bjanka Medić | Radio Ljubuški

Članovi HKUD Herceg Stjepan Ljubuški u petak 28.veljače putuju u Županju gdje će sudjelovati na 47. Šokačkom sijelu.

„Pružila se Županja kraj Save“ -slogan je pod kojim je 22. Veljače u Županji  počelo 47. Šokačko sijelo, jedna od najznačajnijih manifestacija tradicijske kulture u Slavoniji. Gotovo pola stoljeća desetak dana uoči korizme na vidjelo izlazi trud Županjaca u očuvanju neprocjenjive kulturne baštine Šokaca, raskoši i bogatstva slavonske tradicije. Tijekom 11 dana Sijela, do 4. ožujka, Županja će biti pozornica pjesme, plesa i svetkovine narodnih običaja na kojoj će se izmjenjivati brojni sudionici iz Hrvatske, ali i susjednih država.

HKUD Herceg Stjepan ove godine sedmi put zaredom sudjeluje na ovom Sijelu prenoseći tako ljepote folklorne i gastronomske baštine našeg kraja. Upravo su poznanstva i suradnja našeg društva bili temelj povezivanja Županje i Ljubuškog što je rezultiralo bratimljenjem gradova te će za članove društva po dolasku u Županju biti upriličen prijem kod gradonačelnika Županje Davora Miličevića i župana Vukovarsko-srijemske županije Bože Galića. Uz sudjelovanje na večeri "Šokački cvit" na kojoj se bira najljepša djevojka manifestacije, društvo će u nedjelju nastupiti na smotri folklora, a karnevalska sekcija društva sudjelovat će u pokladnoj povorci ulicama grada Županje, koja će se održati također u nedjelju.

Tijekom svog boravka članovi HKUD-a Herceg Stjepan upriličit će dvodnevno predstavljanje gastronomske ponude našeg kraja sa tradicionalnim uštipcima, sirom, pršutom i vinom domaćih vinara. Povratak društva očekuje se u ponedjeljak ujutro.

Read 1797 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering