arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Saturday, 22 February 2014 12:51

FOTO: Izložba radova "Kako vidim Ljubuški u budućnosti"

Piše: LJ::portal Piše: LJ::portal

U Caffe gallery Kerametal sinoć je održana izložbi dječjih likovnih radova na temu "Kako vidim Ljubuški u budućnosti". Izloženo je 56 radova koje su nacrtali učenici od 5. do 8. razreda škola: OŠ Marka Marulića, OŠ Ivane Brlić Mažuranić i OŠ Tina Ujevća.


Djeca su crtala viziju budućnosti grada i pogledom na ove radove može se vidjeti osjećaj sigurnosti u budućnost kakvu su nam oni predvidjeli.  U izradi djeca su se služila slobodnom tehnikom, a svi su radovi pomno izabrani od strane njihovi nastavnika.

Predstavnik stručnog žirija Ante Tomić, glavni pokretač ovog događaja rekao je par riječi o samoj izložbi: Gledajući te slike, radove urađene u raznim tehnikama,  načine na koje su djeca od 10 do 15 godina bojama slikama i izborom tema, zamislila i u mašti prenijela na papir naš grad, naše mjesto življenja i budućnost. Svaki rad svaka kreacija i svaka tema, detalj boja, kao u nekoj čudesnoj priči pokazala je nevjerojatni talent, maštu i kao u nekoj filmskoj vrpci pokazala detaljno kako djeca vide ono što mi odrasli ne vidimo. Svi su oni pobijedili i zaslužili nagradu jer su nam u srce donijeli svjetlost za koju se trebamo boriti.

Predstavnika nastavnika triju osnovnih škola Vlado Kraljević rekao je nekoliko riječi o samim sudionicima izložbe. Iskoristio je priliku da se zahvali organizatorima što su pružili djeci mogućnost da se kreativno izraze. Te se obratio roditeljima s porukom da dopuste djeci da ne žive njihov san nego da im omoguće da žive svoj san, a oni neka budu uz njih na tom putovanju i tako će izrasti puno sretniji.

U glazbenom djelu večeri nastupili su Ante, Mate i Ante.

Najbolje radove nagradio je stručni žiri u sastavu: Tamara Grbavac, Ivan Vukoja, Robert Alilović i Ante Tomić.


Svaka škola je dobila prvu nagradu tablet VIVAX:

OŠ Ivana Brlić Mažuranić - Kristijan Marković
OŠ Marko Marulić - Amina Košarić
OŠ Tin Ujević - Ana Kordić

 

Ivan Čolak iz OŠ Tina Ujevića u Vitini osvojio je prvu nagradu za najviše lajkova na facebooku. Druga nagrada s facebooka pripala je učenici OŠ Ivane Brlić Mažuranić Magdaleni Luburić.


Nagradu za najsimpatičnije djelo osvojio je Mate Herceg, učenik OŠ Marka Marulića.


Nagrada Radio Ljubuškog pripala je Borni Hercegu.

Nagradu za film koji je prikazan u sklopu ovog događaja osvojili su Borna Herceg , Sebastian Kordić i Anica Herceg.

 


Pokrovitelji događaja: Binvest, EuroCompany 99, Jonda, Džajić Commerce, Madžar doo, Moderna design.

Glavni pokrovitelj: AT Kerametal.

 

Read 3703 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering