arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Sunday, 12 January 2014 15:33

NAJAVA: “Kulturno-povijesna baština općine Ljubuški”

humac.ba humac.ba

U spomen 130 godina Muzeja na Humcu, Općina Ljubuški i Franjevački samostan sv. Ante organiziraju međunarodni kongres “Kulturno-povijesna baština općine Ljubuški”.

Kongres će se održati 21-22.03.2014. godine na Humcu, gdje će sudjelovati znanstvenici i stručnjaci iz područja arheologije i povijesti,

koji će prezentirati znanstvene priloge o temama vezanim za područje općine Ljubuški. Znanstveni prilozi su tematski ciljani na novi i nepublicirani arheološki materijal, na nova otkrića i na neadekvatno valoriziranu arheološku građu.

Voditelj projekta, mag.arheologije Mirko Rašić istaknuo je u ime organizacijskog odbora zadovoljstvo dosadašnjim brojem prijavljenih sudionika na kongresu. Nakon održavanja kongresa u planu je publiciranje zbornika u kojem će se objaviti svi znanstveni radovi. Nazočnost na kongresu “Kulturno-povijesna baština općine Ljubuški” potvrdili su prof. dr.sc. M.Sanader i doc.dr.sc. D.Tončinić sa Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, profesori dr.sc. B.Marijanović, dr.sc. Ž.Miletić, dr.sc. M.Glavičić, dr.sc. A.Uglešić, doc.dr. T.Fabijanić, doc.dr. J.Baraka i doc.dr. D.Vujević sa Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zadru, te asistenti Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta u Mostaru.

Read 1173 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering