arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Sunday, 06 July 2014 08:55

FOTO: U sklopu male turneje Tamburaški orkestar ''Šurmanci'' oduševio i u Ljubuškom

Autor: LJ::portal Autor: LJ::portal FOTO: LJ::portal

Nakon Mostara, Čitluka, Međugorja i Čapljine tamburaški orkestar ''Šurmanci'' sinoć je i u Ljubuškom održao koncert pod nazivom ''Večernji zvon 2014.'' Brojni Ljubušaci imali su tako priliku na Trgu domovinske zahvalnosti, iza zgrade Općine uživati u brojnim klasičnim ali i zabavnim skladbama

kao što su Kvinta kolo, Can-can, Walzer, Santa Lucia, Habanera, Vilo moja, Inati se Slavonijo, Neka cijeli ovaj svijet, Ero s onoga svijeta, Slavonsko kolo i mnoge druge.
Pod ravnanjem  prof. Davora Markote osim tamburaškog orkestra nastupili su i članovi međugorske Frame kao i solisti Monija Jarak, Ivana Žrimšek Šaravanja, Mateja Primorac te Stephen Yaseta.

 

Inače, ovaj orkestar je nastao 2012. godine na inicijativu fra Marinka Šakote, župnika kojoj ovo malo selo pripada. Netom poslije nezapamćenog snježnog nevremena koje je te zime zahvatilo i Hercegovinu, krenuše i mladi tamburašu s vježbanjem. Uskoro se upornost isplatila – prilično brzo počeli su veoma uspješno muzicirati te su postali neizostavni na svim važnijim događajima u župi.


Osim koncerata na kojima su izvodili popularna djela iz tamburaške orkestralne literature, vrlo često ih možemo susresti kako u župi prate liturgijska slavlja i druge kulturne događaje.
U međuvremenu ostvarili su brojna gostovanja u zemlji i inozemstvu. Izdvojit ćemo samo prošlogodišnju turneju po Švicarskoj u kojoj su uspješno predstavljali svoj kraj i župu.
Iako amateri tim kontinuitetom i zajedništvom kojeg treba posebno naglasiti, došli su do razine na kojoj sami mogu upriličiti cjelovečernji samostalni koncert ispunjen doista zanimljivim repertoarom, od ozbiljne i klasične, preko tradicionalne, pa sve do popularne i zabavne glazbe.


Tamburaški orkestar Šurmanci od početka vodi profesor Davor Markota, te ga čine glazbenici Maria Burić, Gabrijela Ćavar, Karlo Jovanović, Ružica Arar, Anđela Arar, Sara Falak, Karmen Kordić, Gabrijela Kordić, Petar Falak, Zoran Soče, Dolores Kordić i Andreo Soče.

Organizator ovog koncerta u Ljubuškom je Osnovna glazbena škola "Ljubuški" i Općina Ljubuški.

 

Read 2517 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering