kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Srijeda, 25 Lipanj 2014 20:46

Predstava „Kajališni sat“ povodom odlaska u mirovinu glumca HNK Mostar Dragana Šuvaka

Autor: hercegovina.info Autor: hercegovina.info

Predstava „Kajališni sat“ redatelja Želimira Oreškovića bit će odigrana na Maloj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u četvrtak 26.06.2014.g. u 20 sati. Bit će ovo prigoda podsjećanja na bogat glumački opus Dragana Šuvaka, glumca HNK Mostar koji ovih dana odlazi u zasluženu mirovinu.

Dragan Šuvak je punih 42 godine vezan uz kazalište, najprije kroz rad u Amaterskom pozorištu Travnik a zatim uz profesionalno angažiranje u Hrvatskom narodnom kazalištu Mostar, čiji je član od samog osnivanja.
Pored mnoštva kazališnih uloga, ostvario je i niz zapaženih uloga u igranim filmovima redatelja Emira Kusturice, Duška Sabe, Danisa Tanovića i Kristijana Milića.

 

Upravo je komedija „Kajališni sat" svojim sadržajem primjerena podsjećanju kako je to biti glumac u vremenu u kojem živimo. Napravljena je prema poznatoj drami „Kazališni sat" Jasena Boke koju je Hrvatsko narodno kazalište Mostar premijerno izvelo prije gotovo 17 godina. Dok je „Kazališni sat" jedan veseli didaktički komad o tome kako nastaje kazališna predstava, predstava ''Kajališni sat'' s podnaslovom "Biti ili ne biti", progovara i o svojevrsnom kajanju što je njihov životni poziv gluma, u vremenu kada su oni koji rade ovaj posao u nezavidnoj poziciji. Svi koji rade a ne znaju kad će biti plaćeni za svoj rad, prepoznat će se u ovoj zabavnoj priči.

 

U predstavi igraju: Sanda Krgo-Soldo, Robert Pehar, Dragan Šuvak, Jelena Kordić i Velimir Pšeničnik-Njirić

 

Ulaznice za predstavu po cijeni od 10 KM za umirovljenike, studente i učenike 5 KM možete
Svoje mjesto možete rezervirati telefonom 063 317 348, putem inboxa naFacebook stranici HNK Mostar, te e-mailom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Pročitano 1470 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

dos locos 2

ding inzenjering