arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Saturday, 14 June 2014 16:52

Knjiga "Neprocjenjivo" nominirana za najbolju u protekloj godini

Autor: LJ::portal Autor: LJ::portal

2012. godine utemeljena je godišnja nagradu za najbolje novoobjavljeno poetsko djelo na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku “Slovo Makovo/ Mak Dizdar”.

Nagrada se sastoji od skulpturalnog simbola i novčanog iznosa, a dodjeljuje je Grad Sarajevo u saradnji sa Fondacijom Mak Dizdar, Udruženjem pisaca BiH te PEN Centrom BiH. U konkurenciji nominiranih autora za ovogodišnje "Slovo Makovo" našla se i Ljubušanka Martina Mlinarević-Sopta sa svojom knjigom "Neprocjenjivo", te je ove godine nomirana kao jedina žena iz BIH.

 

Svi nominirani biti će predstavljeni kroz  projekat Međunarodnih poetskih susreta “Slovo Makovo”, u organizaciji Fondacije Mak Dizdar. Tom prilikom biti će objavljena i antologija pjesništva svih nominiranih pjesnika. Na ovoj manifestaciji, koja će se održati  20. i 21. lipnja u Sarajevu i Mostaru sudjeluju:

Predrag Bjelošević, Almin Kaplan, Zilhad Ključanin, Martina Mlinarević Sopta (Bosna i Hercegovina), Mladen Lompar (Crna Gora), Sonja Manojlović, Tonko Maroević, Miroslav Mićanović (Hrvatska), Zoran Bognar, Zvonko Karanović, Vladimir Kopicl, Vladimir Tabašević (Srbija).

 

Kao poseban gost obje večeri nastupiti će proslavljeni glazbenik i jedan od najpoznatijih svjetskih svirača lutnje i klasične gitare - Edin Karamazov.

Read 1601 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering