kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Utorak, 10 Lipanj 2014 06:55

FOTO: Na Trgu održan koncert puhačkog orkestra mladih iz Hannovera

Autor: LJ::portal Autor: LJ::portal FOTO: LJ::portal

Večeras na Trgu domovinske zahvalnosti, iza zgrade Općine održan je veličanstveni koncert puhačkog orkestra mladih iz Hannovera. Na samom početku Ivana Zrimšek Šaravanja u ime organizatora zaželjela je dobrodošlicu članovima orkestra mladih.


Koncert u organizaciji Osnovne glazbene škole Ljubuški  i Općine Ljubuški održan je u sklopu projekta „Musizieren verbindet“ (Muzika spaja) koji je financiran od strane njemačkih sponzora uglavnom iz okruga Hannovera – odakle dolazi ovaj puhači orkestar mladih, i njemačke ambasade u BiH. Pokrenut je na inicijativu Martina Häuslera i Miche Philippi-ja, dva profesora glazbe, koji su devedesetih godina, za vrijeme svog studija, u sklopu jednog studentskog projekta došli na razmjenu u Mostar u, tada tek izgrađeni, Pavarotti centar. Taj boravak ih je trajno vezao za Bosnu i Hercegovinu jer se od tada uvijek iznova vraćaju.


Ideja projekta je svirati u svakom od  gradova s učenicima lokalnih škola i održati zajednički koncert. Članovi orkestra su mladi ljudi, njih 40, uzrast 1. razred srednje škole. Dolaze iz škole KGS Sehnde (Orchesterklasse Jahrgang 10 der Kooperativen Gesamtschule Sehnde bei Hannover).
U izvedbi dvije skladbe priključili su im se i neki učenici ljubuške glazbene škole, sukladno sviračkoj zrelosti obzirom da su učenici ipak osnovnoškolci.

 

U srijedu, 11. lipnja je završni koncert u Mostaru, koji zatvara projekt i na kojem će nastupiti učenici iz Sarajeva, Mostara, Trebinja i Ljubuškog zajedno, što znači da će na tom završnom koncertu u Mostaru biti oko 100 izvođača.

 

Pročitano 1850 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

dos locos 2

ding inzenjering