arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Friday, 25 November 2016 14:50

Modernizacija ceste Mostar - Ljubuški kreće 2018. godine

Autor: Marija Medić Bošnjak | Večernji list Autor: Marija Medić Bošnjak | Večernji list

Iako je od ove godine dobila status magistralne, prometnici koja Mostar povezuje s Međugorjem, Ljubuškim, ali i granicom s Republikom Hrvatskom potrebna je potpuna rekonstrukcija kako bi svojim izgledom odgovarala ovoj kategoriji. Prema informacijama iz Javnog poduzeća Ceste Federacije BiH,

s određenim popravcima na ovoj prometnici počelo se već ove godine, međutim, njezina modernizacija zahtijeva ogromna sredstva koja u ovom trenutku ovo poduzeće, kao ni resorno Federalno ministarstvo nemaju. S druge strane, prije početka rekonstrukcije nužno je završiti projektnu dokumentaciju, kao i studiju o stanju ove prometnice kako bi se sagledalo njezino stanje, kao i koje je sve zahvate potrebno na njoj realizirati.

 

Održavanje ceste

 

Prema riječima direktora JP Ceste Federacije BiH Ljube Pravdića, ovo je poduzeće sredinom godine preuzelo radove održavanja te magistralne ceste. “Već smo od lipnja počeli s nužnim popravcima ove prometnice koja je ranije bila regionalna. Međutim, prema trenutačnim prihodima koje JP Ceste FBiH ima, nismo u mogućnosti raditi neke značajnije rekonstrukcije na ovoj cesti”, navodi Pravdić.

 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Read 1046 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering