kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Nedjelja, 22 Siječanj 2017 10:55

Što studenti u domovima imaju u cijeni smještaja, jesu li topla voda i internet luksuz

Autor:  Večernji list Autor: Večernji list

Budući da su glavni centri obrazovanja smješteni u većim gradovima, mladima iz manjih mjesta u BiH, kao bitan preduvjet za nastavak školovanja, je pronalazak odgovarajućeg smještaja. Studentski domovi često su najpovoljnije i najtraženije opcije,

stoga smo istražili kakvo je stanje u studentskim centrima u Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci.

 

Što se nudi studentima?

 

Studenti u Sarajevu za smještaj u domu izdvojit će 130 KM za trokrevetnu sobu sa zajedničkom kupaonicom, a 167 KM za jednokrevetnu i dvokrevetnu s kupaonicom u sklopu sobe. U iznos su uključena dva obroka dnevno, točnije 25 ručaka i večera tijekom mjeseca. O stanju u SC Sarajevo razgovarali smo sa zamjenikom ravnatelja Refikom Ožegovićem: - Studentski dom Nedžarići renoviran je poslije rata i funkcionalan je, ipak, poprilično je lošije stanje u domu na Bjelavama. Treći i šesti paviljon u potpunosti su izvan funkcije i ne koriste se, dok se osmi i deveti koriste djelomično, ali su u prilično lošem stanju, rekao nam je Ožegović te dodao kako se nadaju da će Vlada županije ubrzo poduzeti nešto glede toga. Grijanje sobe je uključeno od 6 do 22 sata, što je i radno vrijeme toplane, a premda je topla voda studentima dostupna svaki dan, to je vremenski ograničeno. - Na Bjelavama je sustav takav da paviljoni imaju u određeno vrijeme toplu vodu, a kada se ona zatvori u jednom paviljonu, pušta se u drugom. U Nedžarićima je topla voda dostupna studentima 3 do 4 sata poslijepodne, kazao je Ožegović. Studenti nemaju pristup internetu u sobama, već je bežični internet dostupan isključivo u kafeterijama i prizemlju doma. Za razliku od SC-a u Sarajevu koji ima više i niže cijene smještaja, Studentski dom u Mostaru ima univerzalnu cijenu i iste uvjete za sve studente.

 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Pročitano 1940 putaPročitajte još na Ljubuškom portalu:


Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

Komentari   

+1 #1 Guest 2017-01-22 11:25
sudenti koji zavrsavaju skolu nemaju posla
jer im njihovi lideri to onemogucuju
a kad odlaze vani u tudje zemlje te im se diplome nepriznaju
jer ti fakulteti nemaju nikakvu snagu niti mjerilo sa zapadnim zemljama gdje odlaze
byyyyyyyyyyyyyy
Citat
+3 #2 Guest 2017-01-22 12:07
nitko vam u svijetu neprizna vashe diplome
vashi politicari i lupezi na vlasti se netrude otvoriti tvornice i ostale poslove da se mozete zaposliti
sad se molite crkvi i svecenicima u lakiranim cipelama i majsojskim politicarima
Citat
0 #3 Guest 2017-01-24 17:37
Ma neka si ti nama pametan,lako je za studente,,
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

vtc nov 16 12 16

dos locos 2

ding inzenjering