arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Saturday, 26 November 2016 11:42

Predsjedniku GOŠK-a u Gabeli dignut automobil u zrak

Autor: Dnevni list | Večernji list Autor: Dnevni list | Večernji list

U razmaku od samo dva tjedna uništeni su skupocjeni terenci BMW dvojice Čapljinaca. Za razliku od piromanskoga čina u Višićima, gdje je izgorjelo vozilo političara Šime Doke, ovoga puta, u noći s četvrtka na petak - pola sata poslije ponoći, u Gabela Polju miniran je BMW X6

poduzetnika Damira Petkovića, suvlasnika benzinske crpke, koja je poznata kao najjeftinija u Hrvatskoj, na samoj granici u Doljanima, između Čapljine i Metkovića. Vlasnik je dva sata ranije parkirao vozilo u dvorište stambenog obiteljskog kompleksa i ništa sumnjivo nije uočio, a onda se čula silovita eksplozija koja je raznijela prednji dio BMW-a, a detonacija je oštetila i golf 7 te stakla na objektu u kojemu s obitelji stanuju četiri brata. Neslužbeno, razorna naprava je postavljena pokraj desnog kotača.

 

Oštećeni nije bio raspoložen za razgovor, a materijalna šteta, prema slobodnoj procijeni, iznosi oko 100.000 KM. - Strašno, u objektu su bili i malo dijete i starica. Svi smo se uznemirili, kažu susjedi napominjući da je nedavno izvršena provalna krađa u objekt ove obitelji, kada je otuđena veća količina zlatnine. Poznanici Petkovića ostali su poprilično iznenađeni čuvši za bombaški napad, pogotovo što znaju da on nije ni s kim u problematičnim odnosima.

 

Očevid na mjestu eksplozije u jutarnjim satima obavili su pripadnici Sektora kriminalističke policije i županijska tužiteljica Sabina Beganović koja je rukovodila istim.


Policijski istražitelji prikupili su tragove s mjesta događaja i isti će biti poslani na vještačenje kako bi se utvrdilo o kakvoj se eksplozivnoj napravi radilo. Vozilo je nakon završenog očevida prevezeno u krug Policijske uprave Čapljina, a izjavu je policijskim istražiteljima dao i sam oštećeni.

 

O motivu napada na imovinu obitelji Petković nitko nije mogao ništa reći. I sam oštećeni istražiteljima nije znao reći tko bi mogao i zbog čega aktivirati eksploziv ispod automobila. Damir Petković ni za javnost nije komentirao slučaj. U telefonskom razgovoru nam je rekao kako ne bi za sada ništa komentirao o napadu.

 

Kako smo doznali, Petković je u četvrtak oko 22 sata ispred kuće u naselju Gabela Polje kod Čapljine parkirao BMW X6, a samo dva sata kasnije došlo je do snažne eksplozije. Obitelj u prvi mah nije znala što se događa, a kada su izašli iz kuće imali su što i vidjeti. Potpuno je uništena prednja desna strana BMW-a, a u manjoj mjeri je oštećeno i vozilo Golf koje se nalazilo parkirano u neposrednoj blizini.

 

Od siline detonacije, polupana su i stakla na obiteljskoj kući. Mještani Gabela Polja u čudu su zbog napada na imovinu Petkovića. Kažu kako je to mlad i perspektivan poduzetnik koji nikome u život nije odnemogao. Damir Petković je suvlasnik benzinske postaje MON na granici Hrvatske i naše zemlje, obnaša dužnost predsjednika Nogometnog kluba Gošk iz Čapljine i direktor je poduzeća Handy company.

Read 1788 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering