kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Četvrtak, 17 Studeni 2016 21:39

Uhićenja i pretresi i u Ljubuškom: U okviru akcije 'Ringišpil' do sada uhićeno 17 osoba

Autor: Večernji list Autor: Večernji list

Izvršeni su pretresi objekata na više lokacija na području Visokog, Pala, Istočne Ilidže i Ljubuškog. Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto oružje, određena dokumentacija, skupocijena vozila ukupne vrijednosti više od milijun KM, kao i drugi predmeti

 

Aktivnosti u ovom predmetu provode po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, a u suradnji sa službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH, policijskim službenicima MUP-a Srednjobosanske županije, MUP-a Zapadnohercegovačke županije, MUP-a Zeničko-dobojske županije i MUP-a Republike Srpske.

 

U srijedu su na području Kiseljaka izvršeni pretresi na pet lokacija i uhićene su dvije osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivična djela organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima porezn utaja ili prevara, zlouporaba osiguranja, prevara u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera ili utega, davanje lažnog iskaza i pranje novca, čime je oštećen proračun BiH i druge pravne osobe za višemilijunski iznos.

 

Aktivnosti po predmetu nastavljene su i danas.

 

Izvršeni su pretresi objekata na više lokacija na području Visokog, Pala, Istočne Ilidže i Ljubuškog, a u prostorije SIPA-e pozvan je veći broj osumnjičenih osoba, od kojih je 15 uhićeno također zbog postojanja istih osnovane sumnje.

 

Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto oružje, određena dokumentacija, skupocijena vozila ukupne vrijednosti više od milijun KM, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi.

 

Kriminalistička obrada uhićenih osoba je i dalje u tijeku, a o njihovom daljnjem statutsu će odlučiti postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH, priopćeno je iz SIPA-e.

Pročitano 5143 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

dos locos 2

ding inzenjering